perjantai 17. tammikuuta 2014

Lisää kalaa

Meillä on sairastettu koko alkuviikko tiiviisti. Sairastelu vei ruokahalutkin, mutta kyllä silti lihapullia on tässä taloudessa pyöritelty. Samasta syystä kaupassa käynti on jäänyt väliin ja täydennystä on haettu välttämättömyyksien verran lähikaupasta. Eilen piti saada jo ruokaisampaa syötävää, joten meillä syötiin varmaankin jokaisen lapsiperheen takuulla uppoavaa ruokaa - uunilohta ja perunamuusia. Meidän perusuunilohi syntyy seuraavalla tavalla

Uunilohi

Sopiva kirjolohifile (riippuen pitääkö jäädä ylimääräistä)
purkki smetanaa
sipuli
pippuria
suolaa

Voitele kalan kokoinen uunivuoka. Laita kala vuokaan ja myllää päälle suolaa ja pippuria. Pilko päälle sipuli ja lusikoi smetana kuorrutteeksi. Paista 175 asteessa 25-35 min kalan koosta riippuen. Varo ylipaistamasta, ettei kala kuivu.


Yksivuotias tosin oli nirsolla päällä, eikä tahtonut syödä juuri mitään. Tästä se taitaa alkaa, sillä muistelen esikoisen olleen suurin piirtein samassa iässä, kun nirsoilu alkoi. Eikä loppua näy. Toiminta on kyllä niin vaihtelevaa, kun välillä nirsoillaan ja välillä sama ruokaa kelpaa. Kuten pitsa. Kerran on ollut suurinta herkkua ja luulimme jo läpimurron tapahtuneen, mutta seuraavalla kerralla oli taas suuri hämmennys tämän eksoottisen ruokalajin edessä. 

Mutta palataan loheen. Toki sitä jäi yli seuraavan päivän lounaaksi ja muusiakin oli tehty tällä ajatuksella riittäväksi. Kolmas ateria peräjälkeen samaa ruokaa - ei hyvä idea. Siksipä tämän päivän päivälliseksi mies loihti lohisalaattia sillä aikaa, kun istuin esikoisen tanssitreenisalin ulkopuolella. Hyvää oli, voin sanoa

Lohisalaatti

n. 300g edellisen päivän uunilohta tai mitä lohta nyt milloinkin
1 kerä jääsalaattia
1-2 omenaa (koosta riippuen)
mukava pätkä kurkkua
100g fetaa
saksanpähkinäöljyä
pippuria
suolaa

Pilkoten ja sekoittaen, päälle sopivasti maustetta, vaikka vasta omalla lautasella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti