perjantai 31. tammikuuta 2014

Omenapannukakku


Maitopurkit olivat joutuneet jääkaapissa väärään järjestykseen ja yksi oli mennyt ohi parasta ennen -päiväyksestään. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa - pannaripäivää. En mielelläni juo parilla päivällä yli mennyttä maitoa, mutta jos se on edelleen ihan ok, on siitä ok tehdä pannaria. Ettei menisi ihan kokonaan herkuttelun puolelle, tein terveellisemmän välipalaversion raastamalla joukkoon omenaa. Näin pannarista tuli mehukas vähemmällä rasvamäärällä ja makea vähemmällä sokerimäärällä. Syöjien välittömästi antamasta palautteesta voisin pitää tätä melko onnistuneena, sillä kolmevuotias söi viisi palaa ja yksivuotias neljä. Mielestäni omena ei maistunut tässä juurikaan, joten seuraavalla kerralla lisäisin omenan määrää.

Omenapannukakku

2 omenaa
3 kananmunaa
½ dl sokeria
8 dl maitoa
25-50g rasvaa
4 dl vehnäjauhoja (1 dl voi korvata kaurahiutaleilla)
vaniljasokeria

Raasta omenat raastinraudan isoimmalla raasteterällä. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti taikinakulhossa. Lisää sokeri ja puolet maidosta. Lisää jauhot, rasva ja omenaraaste. Lisää lopuksi loppu maito. Paista 200 asteessa n. 50 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti