sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Paistettuja ahvenfileitä

Jäät alkaa olla jo pilkkivahvuiset näissä parinkymmenen asteen pakkasissa, mutta mies päätti sittenkin käydä ongella kalatiskillä. Paketissa kotiutui ahvenfileitä, sopivaa laiskan sunnuntain ruokaa. Helppoa, nopeaa ja herkullista. Vaalea kala, etenkin kuha, on meidän kolmevuotiaan herkkua.    Ahvenet hyvänä kakkosena. Yleensä leivitän ahvenet ruisjauhoseoksella, mutta ruisjauhot olivat päässeet loppumaan, joten käytin korppujauho-vehnäjauho-sekoitusta. Näin ne herkulliset ahvenfileet syntyivät:

Ahvenfileet (neljälle)

8-10 ahvenfilettä tai muuten nälän ja kalojen koon mukaan

Leivitys:
3 rkl korppujauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
1 tl tilliä
pippuria myllystä

maitoa

voita paistamiseen

Sekoita leivitteen kuivat aineet syvällä lautasella. Kaada toiselle lautaselle maitoa niin, että pohjalla on sitä 0,5-1 cm. Kastele file kerrallaan maidossa ja kääntele sitten leivitteessä. Kuumenna voi pannulla ja paista fileet molemmin puolin. Varo ylipaistamasta, ettei kala kuivu.

Tarjoile vaikkapa muusin ja salaatin kera. Sitruunaakin sopii päälle puristaa.

Tähän tapaan: 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti