torstai 6. helmikuuta 2014

Broileria punaviinissä

Iltapäivällä kaverini Tiinan luona käydessä pohdimme, mitä laittaa päivälliseksi. Molempien jääkaapista löytyi broileria, joten siitä tulisi jotakin loihtia. Meiltä löytyi lisäksi viikonloppuna avatun punaviinipullon jämät ja tavallisia perustarpeita. Niiden lopputuloksena syntyi tällainen kanapata, josta tuli, vaikka itse sanonkin, melkoisen hyvää. Olisi kiva kuulla, mitä Tiinan kotona on kanasta loihdittu.

Broileria punaviinissä

4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
350 g broilerin fileitä
3 porkkanaa
1,5 dl punaviiniä
1,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai kanaliemi, niitä meillä ei ollut)
1 reilu tl hunajaa
1 tl sinappia
1 dl ruokakermaa
(suolaa) 
pippuria
timjamia

Pilko salottisipulit halki ja puoliksi (neljään osaan) ja pieni myös valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää paloitellut broilerit ja paista pinnat. Lisää pilkotut porkkanat. Sitten joukkoon liemiaineet: punaviini, vesi, liemikuutio, hunaja ja sinappi. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää sitten kerma ja mausteet ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile riisin kera.


2 kommenttia:

  1. No niin. Mullahan siis ei ollut mutään muuta kun ne kanan rintafileet. Maustoin cyrryllä ja panin uuniin. Kaveriksi risottoa. Itse söin joogan jälkeen tonnikalaa ja raejuustoa. Olisi ehdottomasti pitänyt olla joku kastike. Mä en itse ole mikään risoton suuri ystävä mut pojat meillä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa :) Sekä oma että poikien ruoka ;)

      Poista