torstai 27. helmikuuta 2014

Fenkolikeitto

Tein tänään täyteläisen lämmittävää fenkolikeittoa. Tämä keitto sopisi hyvin alkuruokakeitoksi, mutta toimii varsinaisena ruokanakin varsinkin lisukkeiden kera.

Fenkolikeitto

200 g purjoa
600 g perunaa
650 g fenkolia (2,5 fenkolia)
4 valkosipulinkynttä
öljyä tai vettä paistamiseen
1,4 litraa vettä
(kasvisliemikuutio)
timjamia
suolaa
2 dl kermaa

pinnalle
paahdettuja, murskattuja saksanpähkinöitä
rapeaksi paistettua pekonia
saksanpähkinäöljyä

Pese, kuori ja paloittele vihannekset. Litistä valkosipulit veitsi lappeellaan. Kuullota vihanneksia pannulla erissä ja kippaa kuullotetut vihannekset kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja halutessasi liemikuutio. Anna porista puolisen tuntia. Soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. 

Murskaa saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi morttelissa. Paahda kuivalla pannulla. Suikaloi pekonia ja paista se pannulla tai uunissa rapeaksi. Tarjoile keiton kanssa. Halutessasi voit pirskottaa keiton pinnalle vähän saksanpähkinäöljyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti