Tästä alustuksesta ehkäpä selviää se, että en ole kovin innoissani lihankorvikkeista. Olen aina ihmetellyt sitä, kun kasvisruokia, vaikkapa kasvismakkaroita, markkinoidaan sillä, että ne maistuvat lihaisilta. Miksi ei mieluummin tekisi maistuvaa kasvisruokaa, joka ei apinoi ja yritä maistua liharuoalta? Ja tästä huolimatta, tänään siis apinoin ja yritin saada soijalasagnen maistumaan lihalasagnelta. Ja täydestä meni.
Lasagne soijarouheesta
Soija-tomaattikastike
2-2,5 dl tummaa soijarouhetta
6 dl vettä
kasvisliemikuutio (käytä lihaliemikuutiota, jos haluat lihaisamman maun JA pöydässä ei ole kasvissyöjiä)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattimurskaa
(1 dl kermaa)
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
oreganoa
Juustokastike
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
nokare voita
2 kourallista juustoraastetta
pippuria
suolaa
muskottipähkinää
(oreganoa)
lasagnelevyjä
juustoraastetta
Mittaa soijarouhe kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. Pilko sillä välin sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Kippaa sitten soijarouhe liemineen pannulle. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Laita halutessasi vähän kermaa.
Sekoita juustokastikkeen jauhot pieneen määrään kylmää maitoa, lisää sitten loppu maito. Kun maidon lisää vähitellen, ei synny jauhopaakkuja. Lisää nokare voita ja kuumenna ja kiehuta maitoa sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon juusto ja mausta.
Laita lasagnevuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta ja juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä. Pinoa kerroksittain ja päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja koko komeuden päälle vähän juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Tarjoile salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti