torstai 27. helmikuuta 2014

Lihapullat

Me syötiin eilen päivälliseksi joka kodin perusruokaa, lihapullia ja muusia. Lihapullat on sellainen varma nakki, joka onnistuu mielikuvituksettomampanakin päivänä. Tässä mun lihapullien perusohje, josta varmasti myöhemmin esittelen muutaman variaation. Tätä massaa eri tavoin maustamalla kun saa aikaiseksi vaikka minkälaisia lihapullia. Tässä perusohjeessa on (taas kerran) sen vuoksi sipulijauhetta eikä sipulia, että kolmevuotiaan tiukka sipulikökköseula läpäistäisiin edes joissain hänen suosikkiruoissaan.

Lihapullat (perusohje)

1 muna
½ dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
suolaa
400 g jauhelihaa 

2 dl kermaa

Sekoita munasta rakenne rikki kulhossa. Sekoita munan joukkoon korppujauho ja mausteet. Anna seistä muutama minuutti. Vaivaa käsin joukkoon jauheliha, kunnes massa on tasaista. Pyörittele pulliksi voideltuun uunivuokaan. Kaada halutessasi päälle purkki kermaa (toimii kastikkeentapaisena, jos et jaksa tehdä kastiketta erikseen). Paista 200 asteessa n. 15 min. Tarjoile vaikkapa muusin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti