sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pekoninen lihapata

Lisää pataruokia. Tässä on ehkäpä meidän perheessä tavallisin pata. Pekoni maustaa koko padan meheväksi, joten pitäisi maistua krantummallekin miehelle. Joskus jätän tästä perunat padasta pois ja tarjoan perunat jossain muodossa lisukkeena tai tilalla riisiä.


Pekoninen lihapata

700 g karjalanpaistilihaa
½ lanttu
4-6 porkkanaa
6-8 perunaa
4 shalottisipulia 
3 valkosipulinkynttä
timjamia
suolaa 
pippuria
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 dl vettä


Pilko kaikki ainekset valmiiksi. Paista padassa ensin pekonit. Jos teet padassa, jossa ei voi paistaa, paista ensin pannulla aines kerrallaan ja kippaa sitten pataan. Lisää sitten lihat ja paista pinnat. Lisää sipulit ja sitten juurekset. Alenna lämpö. Sekoita sinappi, hunaja ja punaviinietikka keskenään ja valuta pataan. Lisää muut mausteet ja lopuksi desi vettä. Hauduta uunissa 170 asteessa 1,5 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti