Mutta koska päivä ei vilahtanut huomaamatta ohi, päätin antaa sydämiä ainakin omalle perheelle. Kaksikin kertaa. Eilistä riisipuuroa jäi jäljelle juuri sopivasti suosikkipannariini, ahvenanmaan pannukakkuun. Se maistuu mielestäni kesältä, koska mummullani on tapana laittaa sitä mökillä kesäisin. Itse tykkään ahvenanmaalaisesta mieluummin paksuna kuin ohuena ja riisillä eikä mannalla. Sama taikina riittäisi ohueen pannariin varmaan pellillekin, mutta itse paistoin tämän 24*24 uunivuoassa. Välipalatarjoiluun leikkasin lapsille pannukakkua piparimuotilla sydämiksi ja hieman mansikkaa päälle.
Lisää sydämiä paistui sämpylöiksi. Tein sydämet pyörittämällä sämpylänkokoisen taikinapalan pötköksi ja siitä taittamalla ja vähän muotoilemalla sydämiksi.
Ahvenanmaan pannukakku
3 dl riisipuuroa
5 dl maitoa
3 kananmunaa
60 g voisulaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
Sekoita puuro ja maito kulhossa. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja voisula. Lisää viimeisenä jauhot. Anna turvota puolisen tuntia tai sen aikaa kun uuni kuumenee. Laita voideltuun uunivuokaan tai pellille. Paista 200 asteisessa uunissa 40-60 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta eli pannukakun paksuudesta. Nam nam!
Sydänsämpylät tai ihan vain myslisämpylät
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mysliä
1 dl rusinoita
1 dl pähkinöitä, vaikkapa pähkinäsekoitusta tai hasselpähkinöitä
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
10-11 dl jauhoja
Sekoita kaurahiutaleet, mysli, rusinat, pähkinät ja suola kulhossa. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota ja jäähtyä sopivaksi (vähän lämpimämpi kuin kädenlämpöinen). Sekoita joukkoon siirappi ja öljy. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se taikinaan. Alusta joukkoon loput jauhot. Anna nousta puolisen tuntia. Leivo sydämenmuotoisiksi sämpylöiksi. Anna kohota vielä pellillä ennen paistamista. Voitele vedellä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti