Synttäriaamiainen
Itse puristettua appelsiinimehua
(tällä hetkellä saa niin mahdottoman hyviä ja mehukkaita appelsiineja, että niitä tekisi mieli syödä tai puristaa mehuksi vaikka joka päivä. Yhdestä appelsiinista tulee mehua 1,5-2 dl, jos joku miettii paljonko niitä pitää ostaa.)
Uutta kahvia
(Ostin Punnitse&Säästästä Gran Palomar -kahvia. Minulla on aina silloin tällöin tapana ostaa miehelle jotain erikoisempaa kahvia, jota ei ruokakaupoista saa. Vähintäänkin synttärinä sellaista pitää olla. Vähän vaihtelua Classic Rekolle ja Löfbergeille.)
Pekonia ja munakokkelia
(Tottakai)
Maalaiscroissantteja täytettynä chorizolla, briellä ja paprikalla
(Ja makeana lopetuksena)
Blondie
Blondie
100g voita
1 dl maapähkinätahnaa
2,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
pinnalle:
1 dl maapähkinätahnaa
1 dl vadelmia
valkosuklaahippuja
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maapähkinätahna. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä sen verran, että kananmunan uskaltaa sekoittaa joukkoon pelkäämättä sen kypsymistä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kevyesti kosteiden sekaan. Levitä voideltuun 20*20 vuokaan.
Ja sitten soveltamaani osuuteen: Laita vadelmat kattilaan ja laita mukaan tilkka vettä. (Kiehauta ja) muusaa vadelmat ja sekoita ne muusina maapähkinävoihin. Ei tarvi tulla tasaista seosta, vaan saa olla raitaa. Maapähkinätahnaa voi pehmittää hetken mikrossa. Levitä vuokaan taikinan päälle. Rouhi valkosuklaata päälle ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Leivoin tämän eilen, joten se sai vetäytyä tähän päivään. Veikkaan, että isosiskonsa brownien tapaan tämän maku paranee, kun se saa seistä hetken.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti