Lihamureke fetatäytteellä
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
pippuria myllystä
800 g jauhelihaa
100 g fetaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
10 kalamataoliivia
Sekoita munista rakenne rikki. Mittaa joukkoon maito, korppujauhot ja mausteet. Sekoita. Anna turvota viitisen minuuttia. Vaivaa jauheliha joukkoon kunnes massa on tasainen.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit kulhoon. Murenna joukkoon feta ja sekoita.
Leivo murekemassasta pitkulainen limppu leivinpaperille. Painele käden syrjällä keskelle pitkittäin syvä lovi ja laita täyte loveen. Kääntele mureketta loven päälle niin, että se menee piiloon. Halutessasi käännä mureke toisin päin, jolloin täyte varmemmin pysyy murekkeen sisällä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
Tätä voisi ehdottomasti kokeilla meilläkin, feta ja oliivit ainakin tuppaavat maistumaan, jauheliha jostakin syystä vähän vähemmän ;) Hauskaa päivää!
VastaaPoistaJos jauheliha ei maistu niin sitten vain vaivaa taikinan niin sileäksi, ettei edes huomaa sen olevan jauhelihaa ;) Ja sehän on kiva, jos ne täytteet maistuvat. Meillä ne maistuivat selvästi paremmin aikuisille kuin lapsille.
PoistaTähteistä voi sitten tehdä kastikkeen :)