maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lihamureke fetatäytteellä

Jättilihapulla. Niin meidän kolmevuotiaamme kutsui päivän ruokaa. Ja niinhän se on. Jos ei jaksa pyöritellä pikkuisia, tekee sitten yhden ison. Ja tuunausvaihtoehtoja on niin monta kuin kokkeja. Tein tänään lihamurekkeen, jonka täytteenä oli fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Kuten kuvasta näkyy, oman murekkeeni täyte pääsi tursuilemaan ulos murekkeesta. Sisällä sen saisi pidettyä kääntämällä murekkeen avoimen puolen alapuoleksi täyttämisen jälkeen. Itseäni ei kuitenkaan täytteen näkyminen haittaa. Kääntämisoperaatio lienee helpoin niin, että tekee murekkeen leivinpaperin päälle melko reunaan ja pyöräyttää murekkeen siitä keskemmälle ja samalla ympäri. Tarjoile murekkeen kanssa vaikkapa riisiä. Vihannekset, meillä tänään parsakaali, kypsyvät uunissa yhdessä murekkeen kanssa ilman vaivaa.

Lihamureke fetatäytteellä

2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
pippuria myllystä
800 g jauhelihaa

100 g fetaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
10 kalamataoliivia


Sekoita munista rakenne rikki. Mittaa joukkoon maito, korppujauhot ja mausteet. Sekoita. Anna turvota viitisen minuuttia. Vaivaa jauheliha joukkoon kunnes massa on tasainen. 
Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit kulhoon. Murenna joukkoon feta ja sekoita. 
Leivo murekemassasta pitkulainen limppu leivinpaperille. Painele käden syrjällä keskelle pitkittäin syvä lovi  ja laita täyte loveen. Kääntele mureketta loven päälle niin, että se menee piiloon. Halutessasi käännä mureke toisin päin, jolloin täyte varmemmin pysyy murekkeen sisällä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. 




2 kommenttia:

  1. Tätä voisi ehdottomasti kokeilla meilläkin, feta ja oliivit ainakin tuppaavat maistumaan, jauheliha jostakin syystä vähän vähemmän ;) Hauskaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jauheliha ei maistu niin sitten vain vaivaa taikinan niin sileäksi, ettei edes huomaa sen olevan jauhelihaa ;) Ja sehän on kiva, jos ne täytteet maistuvat. Meillä ne maistuivat selvästi paremmin aikuisille kuin lapsille.
      Tähteistä voi sitten tehdä kastikkeen :)

      Poista