torstai 20. maaliskuuta 2014

Linssi-bataattimuhennos

Muhennos. Mikä ihanan lämmin, kotoisa ja salliva sana. Varmaan yksi suomen kielen kauneimmista sanoista. Mikäpä siis sopisi paremmin tällaiseen lumisateiseen iltaan, jona kaikilla on niin nälkä, että kiukuttaa. Tämä resepti on omistettu jälleen Tiinalle, joka yrittää keksiä ruokaa linsseistä. Edellinen linssiresepti, chorizopata, ei ollut hitti tomaattimurskansa vuoksi.
Tämä resepti on alunperin julkaistu Kauhaa ja rakkautta -ruokablogista. Siellä kirjoittajan isän kerrotaan kehuneen muhennosta, vaikka se onkin kasvisruokaa. Vaikka tässäkin reseptissä on tomaattia, voin luvata, että lapsi ei varmasti tule huomaamaan tomaatin olemassaoloa, joten siitä ei huolta. Jos joku ehdottomasti kaipaa lihaa ruokansa joukkoon, niin kanaa voisin tähän lisäksi kuvitella. Jos taas joku haluaa tarjota vierailleen vegaanisen ruoan, niin sitähän tämä on, kun lisukkeeksi tarkoitetun turkkilaisen jogurtin jättää pois. Alkuperäisessä reseptissä käytetään tuoretta inkivääriä, mutta minä tapaan korvata sen usein inkivääritahnalla, joka kuuluu jääkaapin vakiovarustukseen. Se on se helppo ja nopea oikotie. Muutenkin pieniä muutoksia tuli oman jääkaapin sisällön mukaan.

Linssi-bataattimuhennos

2 dl vihreitä linssejä
vettä linssien liotukseen

öljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl inkivääritahnaa
1 bataatti (n. 500 g)
2 tomaattia
400 g kookosmaitoa
4 dl vettä
½ sitruunan mehu
2 tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa
teelusikankärjellinen chilitahnaa
suolaa 
pippuria


turkkilaista jogurttia 


Huuhtele linssit ja laita ne likoamaan puoleksi tunniksi kylmään veteen. 
Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli, bataatti ja tomaatit. Lämmitä öljy kasarissa ja kuullota sipuleita, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää sitten bataatti ja tomaatit ja paista vielä hetken aikaa. Lisää linssit, vesi, kookosmaito, sitruunamehu ja mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes bataatit ja linssit ovat kypsiä (puolisen tuntia). Tarjoile partaäijäjogurtin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti