maanantai 3. maaliskuuta 2014

Mantelinen laskiaispulla

Mitä enemmän mantelia sen parempi. Ainakin mitä laskiaispulliin tulee. Huomenna on laskiaistiistai, joten pullannälkäiset ehtivät vielä leipoa! Tällä reseptillä tuli yksitoista ihanan täyteläistä ja mehevää pullaa. Riittää siis vieraillekin mutta taaskaan ei jää liikaa itselle tuhottavaksi. Mantelitäyte on kätevää tehdä siinä vaiheessa, kun pullat ovat kohoamassa. Silloin munan valkuaista voi käyttää täytteeseen ja voidella lopulla munalla pullat.

Manteliset laskiaispullat

3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
80 g voita
1 dl mantelijauhetta 
9 dl vehnäjauhoja

voiteluun kananmuna
pinnalle raesokeria tai mantelilastuja

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoa ja mantelijauheeseen. Lisää nesteen joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Vaivaa loput jauhot hyvin taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo reiluiksi pulliksi pellille. Voitele kananmunalla. Anna kohota vielä puolisen tuntia. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Anna pullien jäähtyä. Täytä mantelitäytteellä ja kermavaahdolla.


Mantelitäyte

60 g mantelijauhetta
50 g tomusokeria
munanvalkuaista 

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri hyvin ja siivilöi ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon munanvalkuaista vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Toiset tykkää löysemmästä, toiset kiinteämmästä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti