Sellaisenaan, pekonisena, munaisena, juustoisena ja kermaisena tämä kastike on melkoisen tuhtia tavaraa. Sitruuna raikasti kastiketta mukavasti, toi vähän kirpeyttä. Se toi mukavan keväistä makua. Sydäntalvella nauttisin carbonarani ilman twistejä, höyryävän kuumana. Tästä reseptistä sitruunan pois jättämällä saat ihanaa, perinteistä carbonaraa. Lisää halutessasi sipulia!
Sitruunainen pasta carbonara
500 g spagettia
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
paketti (170 g) pekonia
3 munaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
50 g parmesanjuustoa
½ sitruunan mehu
mustapippuria
(suolaa)
Laita pastavesi kiehumaan ja lisää sinne suola. Keitä pastat al dente. Sillä aikaa valmista kastike. Raasta juusto. Leikkaa pekoni ohuen ohuiksi suikaleiksi pannulle ja paista. Riko munat kulhoon ja lisää kulhoon maito. Vatkaa munien rakenne rikki. Rouhi joukkoon mustapippuria, lisää sitruunan mehu ja sekoita. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja sekoita pasta pannulla pekonien joukkoon. Kaada kastike päälle ja sekoita. Lisää viimeisenä juustoraaste. Lisää pippuria ja suolaa maun mukaan tai vasta annoksen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti