perjantai 14. maaliskuuta 2014

Sitruunainen pasta carbonara

Pasta carbonara on yksi nopeimmista mahdollisista ruoista. Kastike valmistuu pastan kypsyessä, joten kokonaisvalmistusaika on alle vartin pilkkomisineen ja sekoittamisineen. Tänään testasin, miten klassikkoon uppoaa jääkaapissa odottanut puolikas sitruuna (tiesitkö muuten, että sitruunan puristamattoman puolikkaan saa säilymään parhaiten, kun sen laittaa halkaistu osa tiiviisti lautasta vasten jääkaappiin).
Sellaisenaan, pekonisena, munaisena, juustoisena ja kermaisena tämä kastike on melkoisen tuhtia tavaraa. Sitruuna raikasti kastiketta mukavasti, toi vähän kirpeyttä. Se toi mukavan keväistä makua. Sydäntalvella nauttisin carbonarani ilman twistejä, höyryävän kuumana. Tästä reseptistä sitruunan pois jättämällä saat ihanaa, perinteistä carbonaraa. Lisää halutessasi sipulia!

Sitruunainen pasta carbonara

500 g spagettia
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen

paketti (170 g) pekonia
3 munaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
50 g parmesanjuustoa
½ sitruunan mehu
mustapippuria
(suolaa)

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää sinne suola. Keitä pastat al dente. Sillä aikaa valmista kastike. Raasta juusto. Leikkaa pekoni ohuen ohuiksi suikaleiksi pannulle ja paista. Riko munat kulhoon ja lisää kulhoon maito. Vatkaa munien rakenne rikki. Rouhi joukkoon mustapippuria, lisää sitruunan mehu ja sekoita. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja sekoita pasta pannulla pekonien joukkoon. Kaada kastike päälle ja sekoita. Lisää viimeisenä juustoraaste.  Lisää pippuria ja suolaa maun mukaan tai vasta annoksen päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti