sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tonnikala-avokadopasta

No niin, nyt sitä on viikko rentouduttu Lapin lumisissa maisemissa. Eilen palattiin kotiin ja tänään oli ohjelmassa se lomanjälkeinen välttämättömyys, eli pyykkivuoren selättäminen. Lisäksi suksiboksin purku, laukkujen tyhjennys, kaupassa käynti ja mitä näitä nyt on. Näissä ei ilmeisesti ollut riittävästi tekemistä, sillä päätimme pyytää miehen perhettä meille syömään - kun ei kerta oltu nähty pitkään aikaan.
Ruoaksi voi aina valita isolle porukalle helposti ja nopeasti valmistettavaa, kuten pastaa. Sehän syntyy isolle porukalle ihan yhtä helposti kuin pienelle. Pasta sopii siksikin, että miehen perheestä lähtee taatusti yhtä paljon ääntä kuin sisilialaisesta kylästä... Tällä ohjeella ruokaa riitti reilusti seitsemälle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Jos kokkaat pienemmälle perheelle, tee puolikas tai kolmannes kastikkeesta.

Tonnikala-avokadopasta

100 g parmesania
öljyä paistamiseen
1/2 tl kanelia
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 avocadoa
1 sitruunan mehu
3 prk tonnikalaa
3 purkkia tomaattimurskaa
1 tl chilitahnaa
2-3 tl sokeria
loraus punaviinietikkaa
1-2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

spagettia 100 g / syöjä


Raasta parmesan kulhoon odottamaan.  Laita pastavesi kiehumaan ja ala samalla tehdä kastiketta. Kuori ja pilko valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy isossa kasarissa kanelin kanssa. Kuullota sipulit ja valkosipulit melkein pehmeiksi. Valuta tonnikalat ja kippaa kasariin. Sekoittele hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kunnes pasta on kypsää. Pilko avokadot kulhoon ja sekoita niihin sitruunamehu. Kun pasta on al dente,  ota kastike liedeltä ja sekoita avokadot kastikkeeseen. Sekoita sitten kastike pastan joukkoon. Sekoita mukaan vielä muutama lusikallinen raastettua parmesania. Ripottele loppu juusto annosten päälle. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti