Lammaskoftat
400 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl garam masala -mausteseosta
1,5 tl juustokuminaa
½ tl chilitahnaa
1 tl korianteritahnaa
1 muna
Sekoita mausteet kulhossa keskenään. Lisää sitten muna ja sekoita. Vaivaa mausteseos jauhelihan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Paista joko pannulla tai uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.
Pikakastike jogurtista ja tomaatista
2-3 dl maustamatonta jogurttia (partaäijää tms. mieluiten)
5 kirsikkatomaattia (1-2 tavallista sopii paremmin)
½ tl inkivääritahnaa
pippuria myllystä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, on se hyvä laittaa valumaan vaikkapa suodatinpussiin, niin vähän nestettä lähtee pois. Partaäijää ei tarvitse valuttaa. Pilko ja hienonna tomaatit silpuksi. Jos käytät tavallisia tomaatteja, kannattaa mehut ja siemenet ottaa pois. Sekoita tomaattisilppu jogurttiin. Lisää mausteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti