torstai 22. toukokuuta 2014

Makkarakeitto

Hellettä pitää. Normaalien ihmisten, kuten minun, tekisi silloin mieli jotain raikasta, kuten salaattia ja ehkä jotain grillattua. Mutta mitä tekee mieli kolmevuotiaan? No makkarakeittoa. Kun olin sitä toivetta kuunnellut muutaman päivän, päätin tehdä makkarakeittoa. Tuota kylmien ulkoilupäivien luottoruokaa. Tälläkin säällä makkarakeitossa on etunsa. Sitä tulee kerralla sen verran paljon, että riittää muutamaksi ruokailukerraksi. Eipä tarvitse seistä sisällä tekemässä ruokaa!


Makkarakeitto

8-10 perunaa
4-5 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
450 g makkaraa (Vatajan nitriititön meillä)
1 kasvisliemikuutio
vettä
2 laakerinlehteä
kuivattua tai tuoretta ruohosipulia
1 tl grillimausteseosta (suolaton)
oreganoa


Kuori ja pilko juurekset ja sipuli sopiviksi suupaloiksi. Silppua valkosipulinkynnet pieniksi. Laita kasvikunnan tuotteet kattilaan ja peitä vedellä. Lisää kasvisliemikuutio, laakerinlehdet ja keitä kypsiksi. Poista makkaran kuori ja kuutioi. Vatajan lenkistä kuoret eivät tahdo millään lähteä, joten jätin sen ainakin puoleen makkarapaloista.  Laita keiton joukkoon ja anna kiehahtaa. Mausta. Poista laakerinlehdet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti