sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Mökkiklassikko

Vietimme kesän ensimmäistä mökkiviikonloppua varsin lämpimissä tunnelmissa. 29 astetta tuntuu yllättävän viileältä, jos vaihtoehto on grillikota avotulella. Sitä tuli testattua molempina päivinä. Lauantaina tein helposti hyvää -tyylistä kanapyttipannusekoitusta isolla valurautapannulla. Muurikka ajaa saman asian, mutta itse teen tällaisen yleensä tällä toisella pannulla, koska siinä on vähän reunoja, mikä estää ruoan putoamisen nuotioon tai maahan.
Mökillä kun ollaan, vedetään mutkia suoriksi. Siksi käytössä oli valmis grilliöljy, niistä suosikkini, Caj P:n valkosipuligrilliöljy. Sopii todella moneen erilaiseen ruokaan, kunhan tykkää valkosipulista. Kätevä tuote varsinkin, kun ei tiedä mitä mausteita periltä löytyy.

Kana-kasvispyttäri

500-700 g broilerin filesuikaleita
3 isoa perunaa
½ kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1-2 sipulia
Caj P valkosipuligrilliöljyä
öljyä

Kuori perunat ja pilko ne melko pieniksi (nopeasti kypsyviksi) paloiksi. Pilko kesäkurpitsat, paprika ja sipulit isommiksi paloiksi. Kuumenna pannu avotulella ja öljyä pannun pinta. Paista kanat kypsiksi . Mausta paistamisen aikana valkosipuligrilliöljyllä miedosti. Paista perunoita ensin vähän aikaa ja lisää sitten muut vihannekset. Mausta grilliöljyllä maun mukaan, maista välillä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kanat ja sekoita. Tarjoile salaatin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti