perjantai 16. toukokuuta 2014

Trollkokosbollar

Meidän perheen varmaankin legendaarisin keittokirja on Kalle Ankas glada kok-bok. Siellä on yksi resepti, johon palataan uudelleen ja uudelleen. En kyllä ole muita sieltä edes katsonut... Mutta tämä yksi resepti on miehen bravuuri ja suosikkileivottava. Samalla hyvin lapsiystävällinen leivottava. Kun kolmevuotias toivoi leivontaa, nimenomaan isänsä kanssa, oli reseptin valinta helppoa.

Miehen versio kuuluu tehdä Oboy-tyyliseen vaaleaan kaakaojauheeseen, eikä leivontakaakaojauheeseen. Itse yllytän miestä joka kerta kokeilemaan tummaa kaakaojauhetta, mutta vielä tähän päivään mennessä en ole yrityksessäni onnistunut. Joku päivä minun varmaankin täytyy kokeilla itse miten pallot syntyvät makeuttamattomasta, tummasta kaakaojauheesta. Mutta tämä resepti kuuluu tehdä Oboylla ja niin se sitten tehdään Oboylla, niin kauan kuin mieheni on keittiössä!

Tässä siis resepti kookospalloihin, resepti kirjasta Kalle Ankas glada kok-bok

Trollkokosbollar

100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kylmää vettä

pinnalle:
kookoshiutaleita

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta palloja ja pyörittele pallot kookoshiutaleissa niin, että sitä on joka puolella pallojen pinnassa. Laita jääkaappiin kovettumaan.


1 kommentti: