maanantai 23. kesäkuuta 2014

Fenkoli-vuohenjuustonyytit ja jäätelösotku

Onko kukaan muu huomannut, että viime aikoina olisi ollut aika viileät säät? Ei varsin kesäistä. Juuri ihmeteltiin, että ei olla taidettu syödä terassilla montaa kertaa tänä kesänä. Viileät säät vaativat lämmintä ruokaa. Siksi grilliin pitää laittaa sellaista, joka maistuu kesältä, mutta lämmittää. Tämä fenkoli-vuohenjuustolisäke sopii tosi monen ruoan kaveriksi ja se on helppo grillata pienessä tilassa grillin nurkassa.

Tein tänään pitkästä aikaa muutaman vuoden takaista kesäsuosikkia, jätskiä minttudominoiden ja mansikoiden kera. Ihanan rapeaa, ihan jäätelöistä ja ihanan raikasta. Tämä valmistuu helposti isollekin porukalle (meillä tänään yhdeksän jakamassa kahta kulhollista) ja toimii mökillä, kun ei tule paljoa tiskiä ja ainekset on helpot.


Fenkoli-vuohenjuustonyytit

2 fenkolia
100 g vuohenjuustoa
1 tl oliiviöljyä
pippuria
suolaa

foliota nyytin verran

Siivuta fenkolit ohuiksi siivuiksi. Esikypsennä mikroaaltouunissa kulhossa täydellä teholla 2 min.  Laita fenkolit sitten kaksinkertaisen folion keskelle. Ripottele sekaan öljy ja rouhi myllyistä pippuria ja suolaa. Murenna päälle 100 g vuohenjuustoa. Grillaa suoralla lämmöllä n. 200 asteessa15-20 min.


Jätskisotku

1 litra vaniljajäätelöä
1 pötkö (eli puoli pakettia) minttudominoita
½-1 l mansikoita

Poista mansikoiden kannat ja halkaise ne. Murenna dominot sekalaisen kokoisiksi paloiksi ja muruiksi. Paloittele jäätelölitra  pienehköiksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon minttudominomurut ja mansikat. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti