maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kana-nuudelikeitto

Tänään me syötiin parasta lounasta pitkään aikaan. Kävimme aamun puistoreissun yhteydessä lähikaupassa, mutta ostaessani tarpeet päivällistä varten unohdin lounaan. Puistossa tätä ihmetellessäni kaveri kutsui meidät heille syömään edellisen päivän jauhelihakastiketta. Spagettia kun on helppo keittää isommallekin joukolle. Ja ai että kun se oli hyvää! Tavallista kotiruokaa, kun koko viikonlopun on syönyt (erittäin hyviä) "ravintolaruokia" kaksissa häissä.

Päivällistarpeet siis tuli ostettua suunnitelmien mukaan ja tuloksena oli kana-nuudelikeittoa. Itse sain maistaa sitä vain pikkuisen, sillä menin kavereiden kanssa ravintolaan illalla (lisää ravintolaruokaa). Onneksi keittoa on jäljellä vielä huomiselle, ainakin lounaaksi.

Kana-nuudelikeitto

3-4 valkosipulinkynttä
1 sipuli

3 porkkanaa
½ parsakaalin nuput
2 suippopaprikaa
öljyä
450 g broilerin filettä
chilitahnaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl korianteria silputtuna
1 l kanalientä
2 dl purkki kookoskermaa
1 purkki smetanaa
3 kiekkoa (á 50 g) nuudelia

Voit korvata smetanan toisella purkillisella kookoskermaa. Meillä sitä sattui olemaan vain purkillinen, joten jatkoin smetanalla, jota sattui kaapista löytymään.

Valmistele vihannekset. Valkosipulit murskataan ja sipuli leikataan kuuteen osaan. Porkkanat suikaloidaan ja parsakaalin nuput silputaan. Raasta inkivääri ja silppua korianteri valmiiksi. Paprikan voi leikata joko renkaiksi tai suikaleiksi. Pilko kanat pienehköiksi paloiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota valkosipulia ja sipulia hetki. Lisää kanapalat ja paista lähes kypsiksi. Lisää porkkanat ja pyörittele hetki. Lisää sitten parsakaali ja paprikat. Paista muutama minuutti ja lisää sitten mausteet. Sekoita mausteet huolellisesti. Kaada sitten kattilaan kookoskerma ja kanaliemi. Liemen kiehumista odotellessa murskaa nuudelit pienemmiksi, helpommin syötäviksi paloiksi. Kun liemi kiehuu, lisää nuudelit. Anna kiehua ohjeen mukainen aika. Sekoita lopuksi joukkoon smetana. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti