keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Leivoin eilen illalla kakun, koska tänään kaverin piti tulla meille kyläilemään lapsensa kanssa. Toisin kävi, kun kolmevuotias heräsi aamulla silmät ummessa ja turvonneina. Silmätulehdustahan tähän juuri kaivattiin! Kakkua ei siis tarjoiltukaan vieraille vaan korkkasin sen juuri kolmevuotiaan kanssa "lohturuokana".

Reseptin kehittelin eilen sillä ajatuksella, että haluan vaihtelua tavalliselle raparperipiirakalle. Tykkään itse juustokakkujen tekemisestä, koska ne syntyvät nopeasti ja ilman uunia. Eivätkä ne pahalta maistu, ei sillä. Tässä kakussa raparperi säilyy riittävän kirpeänä ja valkosuklainen juustokakku pehmittää maun upeasti. Vähän kuin vaniljakastike tekee perinteisen raparperipiirakan kanssa.

Tämä onkin minun vinkkini kaikille lukijoilleni juhannuksen kahvihetkiin!


Raparperi-valkosuklaakakku

Pohja:

80 g voita
10 digestivekeksiä

raparperitäyte:

4-5 dl raparperia (minulla kolme isohkoa vartta)
3 rkl sokeria
½ dl vettä
2 liivatelehteä

valkosuklaatäyte:

2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
 100 g valkosuklaata
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Sulata pohjan voi. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne pussia puristelemalla. Kannattaa tehdä kulhon päällä jos pussi hajoaa. Sekoita voisula keksimuruun huolellisesti. Painele leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita kaikki viisi liivatelehteä likoamaan. Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat menneet rikki. Sekoita kaksi liivatelehteä raparperitäytteeseen sen ollessa kiehuvan kuumaa. Anna jäähtyä hetki ja levitä kakkupohjan päälle. 

Vaahdota 1,5 dl kermaa. Laita loppu odottamaan liivatteiden sekoittamista. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa sekä sokeri. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa ja sekoita liivatteet siihen huolellisesti. Kaada ohuena nauhana vaahdon sekaan koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte raparperitäytteen päälle. 

Anna jähmettyä jääkaapissa jokunen tunti tai seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti