tiistai 1. heinäkuuta 2014

Perunarösti, röstiperuna

Grillasimme miehen alkaneen loman kunniaksi kunnon pihvit (harvoin muuten onnistuu kypsyydessä yhtä täydellisesti!) enkä millään jaksanut tehdä miehen toivomia lohkoperunoita. En ollut ikinä tehnyt röstiperunoita ja jostain se idea sitten tuli. Ensimmäisistä kokeilurösteistä ei tullut kauniita, mutta hyviä silti. Olin luullut, että röstin tekeminen olisi jotenkin hankalaa, sillä eihän niitä saa kääntymään millään, perunaraastetta. Mutta se olikin ihan tosi helppoa! Kypsyessään perunaraaste tarttui muihin perunaraasteisiin niin, että kakun pystyi kääntämään kuin lätyn. Seuraavalla kerralla tiedän sitten tehdä tämänkin.

Röstiperuna vuohenjuustolla

4 isohkoa perunaa
1 pieni sipuli
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
100 g vuohenjuustoa pinnalle

Raasta perunat ja sipuli raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita keskenään ja laita siivilään valumaan ja painele ylimääräisiä nesteitä pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannussa ja muotoile perunaraasteesta sentin paksuisia lättyjä pannulle. Anna paistua 2-3 minuuttia kohtalaisella lämmöllä, kunnes rösti on saanut kauniin värin. Käännä ja anna paistua sama aika. Halutessasi laita röstin päälle murennettua vuohenjuustoa sulamaan kääntämisen yhteydessä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti