sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Lisää omenoita


Omenoita on todellakin tullut viime aikoina syötyä. Tänään, kun miehen isoäiti ja vanhemmat tulivat meille syömään, päätin kokeilla omenan ja possun klassista liittoa. Ja hyvinhän ne yhteen sopivat.

Ylikypsää possua omenaisella kastikkeella

2 kg possun niskaa
4 omenaa (pihaomenaa, ulkomaisia riittää kaksi-kolme)
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta timjamia (tai pakastettua
3 rkl punaviinietikkaa
pippuria
suolaa

kastikkeeseen:
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
2 tl täysjyväsinappia

Huuhtele ja kuivaa liha. Hiero sen pintaan pippuria ja suolaa. Laita liha pataan. Paloittele pataan lisäksi omenat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pataan. Ripottele joukkoon silputtu timjami ja kaada päälle punaviinietikka. Anna vetäytyä viileässä vähintään muutama tunti. Paista 125-150 asteisessa uunissa neljä tuntia.

Nosta liha folion sisään odottamaan. Kaada liemi sattumineen kattilaan. Keitä kokoon 5-10 minuuttia. Kaada kastike sitten siivilän läpi ja paina lusikalla siivilän läpi sattumia joukkoon mahdollisimman paljon. Keitä kokoon vielä 10 minuuttia ja lisää sitten kerma ja sinappi. Kiehauta ja lisää pippuria ja suolaa maun mukaan.

Nyhdä possun niska suikaleiksi tarjoiluastiaan ja kaada kastike lihan päälle. 
Tarjoile uunijuuresten ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti